11 Eylül 2013 Çarşamba

SMILE MAGDURIYETINDEN KURTULMAK

Hakkinizi Nasil Arayacaksiniz

1. Bilgi Edinin
a. Yukaridaki raporda verilen yazilarin basliklarini ve basliklarin hemen altindaki kisa aciklamalari okuyun. Boylece Smile yetkililerinin size karsi ne gibi hileler ve taktikler kullandigini, sikca kullandigi yalan ve bahaneleri ogrenmis olacaksiniz; sizi bu yalanlarla kandirmalarina, bahanelerle oyalamalarina engel olabileceksiniz.
b. Yine yukaridaki raporda verilen abone sikayetlerini okuyun. Bunlari yuzlerce sikayet icinden secilmis ve kisaltilarak ozetlenmis oldugu icin kisa zamanda cok bilgi edinmenizi saglayacak.
c. Asagida adresi verilen 2 Internet sitesine girerek magdur olan Smile abonelerinin yazdiklari sikayetleri okuyun. Sizinle ayni konuda magduriyete ugrayan abonelerin sikayetlerini, basliklarina bakarak bulabilirsiniz.
Sikayet Var sitesinin “Internet”, “Servis Saglayicilar” bolumu (sayfanin sol ust tarafindaki Smile ADSL ikonuna basin):
http://www.sikayetvar.com/index.php?ix=x&loc=categories&c=1&tree=340,222&level=3&id=222
http://www.bagdatcaddesi.net/v2/icerik.php?id=82

2. Hakem Heyeti’ne Basvuru Yapin
Ugrasmaniza ragmen Smile musteri hizmetleri sorununuzu cozmediyse ve magdur durumdaysaniz yapabileceginiz en iyi sey sirkete karsi kanuni islem baslatmaktir. Sirketi Tuketici Mahkemesi‘ne verebilirsiniz ya da her il ve ilcede bulunan Tuketici Sorunlari Hakem Heyeti‘ne (TSHH) basvurabilirsiniz. Hakem Heyeti’ne basvuru yapmak gayet kolay (masrafsa sadece 6 TL). TSHH’nin nasil calistigi, basvuruyla ilgili ayrintili bilgiyi ve dilekce ornegini bu sitenin sonundaki “Ek 1. Tuketici Sorunlari Hakem Heyeti’ne Basvurma” bolumunde bulabilirsiniz.

3. Internet’te Yazin
Internet’teki cesitli forumda Smile ADSL magdurlarinin yazdiklari yazilar var. Bu forumlara yazin. Ayrica yukarida bahsedilen Sikayet Var sitesinde sikayet yazabilirsiniz (www.sikayetvar.com). Diger Smile magdurlarinin yazdiklari sikayetlere cevap yazin, yorum ekleyin.
Internet aramasi icin anahtar kelimeler: “Smile ADSL” “sikayet”

4. Tanidiklariniza Bildirin
Smile ADSL’e abone olma gibi buyuk bir hata yaparlarsa baslarina neler gelebilecegini arkadaslariniza, akrabalariniza, tanidiklariniza anlatin, e-mail yazin.

5. Tuketici Derneklerine Bildirin
Tuketici haklarini koruma faaliyeti veren cesitli tuketici derneklerine magduriyetinizi, yasadiginiz olayi e-mail yazarak bildirin. Bu derneklerin Internet adreslerini, e-mail adreslerini ve diger bilgileri, bu sitenin sonundaki “Ek 2. Tuketici Dernekleri” bolumunde bulabilirsiniz.

6. Medyaya Bildirin
Magduriyetinizi ve binlerce diger abonenin magduriyetini kamuoyuna duyurmak icin, medyada haksizliga ugrayan tuketicilerin hakkini savunan tuketici kosesi yazarlarina e-mail yazin. Gazete, dergi ya da Internet gazetelerindeki koselerinde bu konuyla ilgili yazi yayinlamalarini rica edin.

7. Kanuni Haklarinizi Ogrenin
Tuketici kanununa gore size verilen haklari ogrenin. Haklarinizla ilgili bazi bilgiler ve ilgili kanun maddeleri yukaridaki raporun cesitli bolumlerinde verilmistir. Bu kanun maddelerini (Bul/Find) komutuyla “kanun” kelimesini arayarak bulabilirsiniz. Tuketici kanunlarini bulabileceginiz cesitli Internet sitelerinin adreslerini bu sitenin sonundaki “Ek 3. Kanuni Haklariniz” bolumunde bulabilirsiniz.

8. Devlet Kurumlarina Basvurun
Magduriyetinizi Tuketicinin ve Rekabetin Korunmasi Genel Mudurlugu (Sanayi Bakanligi) gibi cesitli resmi kurumlara bildirin. Sirketin vermekte oldugu hizmetin “Ayipli Hizmet” oldugunu bildirerek sikayette bulunun ve gerekli kanuni islemlerin yapilmasini talep edin. Ayipli hizmet hakkinda bilgiyi bu sitenin sonundaki “Ek 4. Ayipli Hizmet” bolumunde bulabilirsiniz.

9. Toplu Tazminat ve Kapatma Davasi Acin
Magdur aboneler olarak Smile ADSL’e toplu tazminat davasi, ayrica kapatma davasi acmak icin Internet’te etkinlik baslatin. Bu konu icin bir Internet forumu kurarak forumun adresini Internet forumlarinda, tuketici sikayeti sitelerinde ve diger sitelerde herkese duyurun. Magdur olan binlerce abone var; bunlarin bir bolumu bir araya gelerek 5-10 TL gibi cok kucuk bir ucretle iyi bir avukat tutabilir ve dava acabilir. (Averaj bir Smile magduru 50-100 TL arasinda zarara ugruyor; bu miktarin yaninda 5-10 TL son derece dusuk bir miktar.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder