11 Eylül 2013 Çarşamba

Dsmartnet (smileadsl) İptal Etme

Dsmartnet (smileadsl) den almış olduğunuz adsl hizmetini kapattırmak istediğiniz zaman iptal etmemek için çeşitli zorluklar çıkarıldığını biliyorsunuzdur.


  1. Dsmartnet internet aboneliğimi iptal edeceğimde ne gibi zorluklar çıkarılıyor?
Herhangi bir bayisine gidip iptal başvurusu yapmak istediğinizde iptal başvurusunun telefonla yapıldığı cevabını alıyorsunuz ve telefon ederek iptal etmek istediğinizi bildiriyorsunuz. Önce vazgeçirilmeye çalışılıyor vazgeçmediğiniz taktirde başvurunuzun alındığı ve size geri dönüleceği söyleniyor yaklaşık 7-8 gün sonunda geri dönülüyor ve e-posta adresinize bir form gönderileceği ve sözlü talebinizin başlatıldıktan itibaren 10 gün içinde ellerinde olacak şekilde bu formun doldurularak kimlik fotokopinizle birlikte APS yoluyla kendilerine yollamanız isteniyor.
Burada sözlü talebinizi başlattıktan 7-8 gün sonra size geri dönüp formu yolladıkları için zaten verdikleri 10 günlük süreden size sadece 2-3 günlük bir süre kalıyor. APS zaten bir postaya en erken 3 günde götürüyor. Bu durumda zamanında varma ihtimali çok düşük ve muhtemelen aynı işlemleri tekrarlayarak en az 1 ay daha adsl ücreti ödemeniz gerekiyor. En iyi ihtimal verilen süre içerisinde formun vardığını varsayarsak iptal işlemi de 7 güne kadar uzayabiliyor :) Yani en iyi ihtimalle iptal ettirebilirseniz bile yaklaşık 15 günlük bir ücret ödemeniz gerekiyor.
  1.  Peki sorun çıkmadan iptal ettirebilmek için ne yapmalıyım? 
Öncelikle telefonla arayarak iptal başvurunuzu yapın. Daha sonra tekrar aramalarını beklemeden verdiğimiz formu doldurarak kimlik fotokopinizle birlikle bir zarfa koyarak en yakın PTT den
Alıcı: D-Smart Net
Adres: P.K.138 Şişli/İstanbul
adresine APS ile yollayın.
İşlem bu kadar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder